Windows

Kyläverkossa käytetään TCP/IP-protokollaa (IPv4) liikennöintiin. Kyläverkkoon kytketty tietokone saa verkkoasetuksensa automaattisesti, kunhan kone on säädetty käyttämään automaattista asetusten hakua. TCP/IP-asetuksista valitaan automaattiset asetukset IP-osoitteelle ja DNS-palvelimelle. Kyläverkon IP-osoitteet ovat dynaamisia. Tämä tarkoittaa, ettei liittymällä ole kiinteää osoitetta, vaan IP-osoitteet kiertävät verkon koneelta toiselle. Kiinteää IP-osoitetta ei pidä asettaa käsin!

Verkkoasetukset

Windows-koneissa verkkoasetuksiin pääsee käsiksi Windowsin versiosta riippuen eri tavoilla. Huomaa, että kaikki muutokset verkkoasetuksiin on tehtävä järjestelmävalvojan (administrator) oikeuksilla.

Oikotie verkkoasetuksiin: Paina Windows– ja R -näppäintä samanaikaisesti avataksesi Suorita komentokehoitteen. Kirjoita ncpa.cpl kenttään ja paina enter. Pääset tämän jälkeen suoraan verkkoasetuksiin.

Valitse Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), klikkaa Ominaisuudet (Properties). Valittuna tulee olla ”Hae IP-osoite automaattisesti” (Obtain an IP address automatically) ja ”Hae DNS-palvelimen osoite automaattisesti” (Obtain DNS server address automatically).